woensdag 30 januari 2013

Sweet Sixteen update


Blok 4 van Sweet Sixteen is ook af.
Het is erg leuk om met wol te werken,rafelt niet,en je kan de vormen goed scherp uitknippen.


Finished block 4 of  Sweet Sixteen.
Nice to work with wool, you can cut all the leaves hearts very precisely.En direct weer begonnen met het opbouwen van het volgende blok


And started the next block.


Het eerste wat ik doe is de afbeelding op het blok tekenen, en daarna alle wolletjes erop zetten

First to do is to draw the pattern on the foundation block
Alle kleuren utkiezen ,erop leggen vastplakken en nog een speldje voor de zekerheid , dit zijn speciale applicatiespelden van ongeveeerd 2 cm lang met een glad kopje, zodat je draad er niet achter kan haken.


Then choose the colors, glue on the foundation block  and pinned with a special applique pin, about 2 cm long and the head is very tiny, so the thread cannot be locked.
Bijna alles zit vast,

Nearly finished
Alle  figuren zijn toegevoegd.

All the patterns are pinned
Omdat ik nogal van simpel werken hou, heb ik ook de sjablonen van het patroon erbij gekocht, zo kan ik direct alles overtekenen op de stofjes.


As I like to work easy, bought the applique shilouettes on perspex, so just have to draw on the fabric and cut.Ben weer even bezig om alles netjes vast te zetten.

So  now I can work on the next block.
Fijne dag vandaag/ Have a nice day!groetjes van Tilly

zaterdag 19 januari 2013 Dit wordt mijn volgende quilt, voor onze gite wil ik op de bedden een nieuwe quilt hebben, en deze lijkt me er perfekt voor. Het patroon komt uit de Quilters Companion editie januari februari 2013.

Jan-13 - Feb-13Wil geen reclame maken hoor, maar ik heb een digitaal abonnement op Quilters Companion en de Homespun  beiden  uit Australie.  Het voordeel is dat ik de tijdschriften op mijn tablet kan bekijken en wil je een patroon uitprinten dan kan het ook, bespaart papier en portikosten, want een digitaal abonnement scheelt aanmerkelijk in prijs tov een papieren exemplaar. (scheelt weer bomen)


Deze week zijn we druk geweest met Minou, haar tandvlees is ontstoken en had last van tandsteen,
na intensief overleg met de dierenarts, besloten om haar van de tandplak af te helpen ,en eventuele tanden of kiezen te trekken.

Was voor ons wel spannend want ze wordt dit jaar 19 lentes jong, maar ze is helemaal gezond verklaard en ja toen is er een afspraak voor haar ingepland en moest ze onder narcose.


We mochten haar donderdagmiddag weer ophalen, helemaal dizzy maar tandsteen is allemaal verwijderd en alle tandjes waren nog in orde,dus gelukkig geen tanden/kiezen  kwijt.
Ze heeft tegelijkertijd ook een manicure ondergaan, dat is een stuk makkelijker onder narcose,want ze kan heel goed laten merken dat ze het daar totaal niet mee eens is.

Nog nog de antibiotica-kuur afmaken en mevrouw is weer helemaal in orde, en wij zijn  ook weer gelukkig.


Fijne dag vandaag!Groetjes van Tilly
dinsdag 15 januari 2013

update sal 1905

De sneeuw is hier goed gevallen en het sneeuwt nog steeds, denk dat er nu wel 20cm is gevallen,maar het ziet er sprookjesachtig uit.


It is snowing! about 20cm. it looks fantastic.Ben weer bij met de SAL 1905 van Simone, de foto ziet er iets merkwaardig uit, misschien komt het doordat de stof engiszins gekreukt is.


My Sal 1905 from Simone is up to date part 4 has been finished, and now waiting for part 5.
the fabric looks a bit strange, picture is not so very good.Fijne dag vandaag/ Have a nice day!groetjes van Tilly

zondag 6 januari 2013

Sweet sixteen updateHeb weer tijd gevonden om weer een handwerkje op te pakken, en blok 3 van de Sweet Sixteen bom is ook af gekomen.


Finally got the time to finish this block of the Sweet Sixteen BOM. The pattern is of the Laundry basket Quilt and  the woolen edition is from Primitive Gatherings, Lisa Bongean.
Het patroon is van de Laundry basket quilt, en de wollen uitvoering is van Primitive Gatherings, Lisa Bongean.Het is heel leuk om met wol te werken, het garen wat ik gebruik is van Valdani.


Heb een nieuwe fotocamera gekregen, die ik nog aan het uitproberen ben, en mijn favoriete fotomodel is natuurlijk Minou.


Have a new camera  and I am very busy to explore all the possibilities, and my favorite
"cat"walk model is Minou.
Fijne dag vandaag! Have a nice day!


groetjes van Tilly