woensdag 22 augustus 2012

les marquoirs d' école

Voor wie het boekje zoekt, heb het bij Amazon.fr besteld en de prijs is 6 euro. echt een koopje voor dit leuke boekje
les marquoirs d 'école


groetjes van TillyDétails sur le produit

en weer een af

Dit kussentje is ook afgekomen, naar een ontwerp van Simone, het leukste van alles is om stofjes er bij te zoeken, maar alles is goed gelukt.
Made this pillow, designed by Simone, it was really fun to make this and to search for the little fabrics.

Dit leuke boek heb ik gevonden in Frankrijk, er staan allerlei leuke letterlapjes in en een aantal patronen om zelf te maken.


This is  a really nice book with all kind of samplers of young girls and some patterns  to reproduce these.Dit boek zag ik bij Marijke op haar blog en  ook hierin staan allerlei leuke voorbeelden om na te maken.


De temperatuur is hier weer gezakt tot ongeveer 26 graden, dus  kan weer verder met miijn Dear Jane, er zijn al weer 4 punten van de volgende rij af, zodra ze alle 13 af zijn laat ik ze weer zien.


The temperature is now fine, so started  with my Dear Jane, already 4 kites are ready. Will show them when the whole row is finished.Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tillyvrijdag 10 augustus 2012

Borduren/ embroidery


Het is hier ondertussen aardig warm geworden, het loopt al een paar dagen tegen de 30 graden, en blijft zo nog wel even doorgaan.

It is really hot  for some days about 30degr. celc.

so I am  busy with emrboidery, and Dear Jane have to wait, but will be finished this year, sure.

Met warm weer heb ik altijd weer zin om een borduurwerkje te pakken en even afstand te nemen van mijn Dear Jane. (maar hij komt echt dit jaar af, )

Dit borduurwerkje is bestemd voor een kussenhoesje.
This is a design for a pillow.


Deze is ook bestemd voor een kussenhoes en is naar een ontwerp van Simone.

En deze is voor het kleine aardbeien kussentje.


This is for a pin keep pillow.

Ook ben ik met een aantal harten in de weer geweest
dit is de eerste:

And some hearts.
En dit is nummer 2.


Ben op dit moment bezig met nummer 3. Zodra het weer wat koeler wordt, ga ik achter de naaimachine zitten en alles afmaken.En we waren nog op zoek gegaan naar een nieuwe sierpunt op het dak,
 de naam voor zo'n ornament heet
een EPI ,


 we hebben naar allerlei verschillende daken gekeken hier bij ons in de buurt zodat we wisten hoe de
EPI eruit  moet gaan zien. 
Deze ornamenten zijn al heel oud, en hebben natuurlijk ook iets met de status van de bewoners te maken, je ziet de meest fraaie exemplaren, met krullen en kroontjes.

maar deze is het geworden, voor ons op maat gemaakt ongeveer 1 meter hoog. Zo is ons huis ook weer helemaal in ere hersteld.
 (wanneer het weer koeler is gaan we het dak afmaken en kan de piek erop gezet worden.)Let even niet op de blauwe vaas (een koopje ) Je hebt hier ook een winkel-keten waar tweede hands spullen te koop zijn en heet- Il de Troc- en deze vaas kon ik meenemen voor 9 euro, ben er helemaal blij mee.


Zo ga weer verder borduren, en kijk even naar de eerste foto: Pluk de dag!


groetjes van Tilly