zondag 29 juli 2012

Dear Jane update


Het heeft even geduurd, maar hier is ook de zomer aangebroken en is er van alles en nog wat te doen, Gasten  verwelkomen en weer afscheid nemen.

De boeren zijn druk met het oogsten, want ook hier zit het weer tegen, er moet nog eea van het land afgehaald worden maar denk dat de helft al geoogst is, ze werken door tot 's avonds laat.Dit is punt 1 van de bovenste rij. Het is wel weer even wat anders dan vierkantjes maken en erg goed oppassen  dat het ook echt een punt gaat vormen.


Maar de eerste rij is af , de volgende rijen zullen iets langzamer gaan, want het is ook een beetje vakantie tijd voor me.

En dit is punt TR13. Wil je ze allemaal zien, klik dan even op het  Dear Jane Album links.

Fijne dag vandaag!


Tilly

donderdag 19 juli 2012

Even iets anders


Ten eerste Renee, welkom  op mijn blog, vind het altijd leuk als anderen ook plezier beleven aan mijn maaksels.

Begin al op te schieten met  de taartpunten van mijn Dear Jane, nog 2 te gaan en dan zal ik de eerste rij laten zien.

Maar ondertussen ben ik ook weer aan het borduren geslagen, ideaal om dat  in een verloren uurtje te doen.
Dit is de Bird Sampler naar een patroon van Simone


Hier zie je stof die ik ga gebruiken om er een klein wandquiltje van te gaan maken.
Zo en nu weer verder aan de 'taartpunten"van de Dear Jane.
Fijne dag vandaag!


Tilly

donderdag 12 juli 2012

Dear Jane UpdateHet is gelukt! Alle blokjes zijn af van de Dear Jane quilt, 169 stuks in totaal.Yes, all the squares are finished of my Dear Jane Quilt!.
Ik begin steeds meer bewondering te krijgen voor Jane Stickle, die deze quilt helemaal uitgedacht en gemaakt heeft  gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog.

Allemaal verschillende blokjes met veel verschillende technieken.I admire Jane Stickle so much, it is faboulus how she made this quilt during the civil war, perhaps by daylight or by an oil lamp.
All the squares are different and so many different  techniques.
Om nog even het geheugen op te frissen:  dit is het eerste blokje van ruim 2 jaar geleden en:


First block about 2  years ago


dit is het laatste blokje.
Last square


De stofjes die gebruikt zijn, zijn allemaal reproductie stoffen, in de loop der jaren verzameld om eens aan de Dear Jane te gaan beginnen (vooral moed verzamelen)
Fabric used are reproduction fabrics.


Mede dankzij de maandelijkse Dear Jane update op iedere 5e dag van de maand ben ik zo snel  door de blokken heen gegaan. Nog bedankt   Hennie


En nu verder met de punten, daarna wordt de quilt inelkaar gezet,

And now going further with the kites.


Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tillydonderdag 5 juli 2012

Dear Jane update

Het is weer de 5e van de maand, dus een update van mijn Dear Jane, heb tussendoor ook al een en ander laten zien, want ik wil deze quilt graag afhebben, dus er zal vaker wat te zien zijn hierover.
This is again an update of my Dear Jane, finished row L and have to start with K (the last one of the squares)


Het begint nu aardig op te schieten, kan zodadelijk met de laatste rij van de vierkantjes gaan beginnen rij M, en daarna alleen de rand nog te doen.
Wil je meer blokjes zien, klik dan even op het Dear Jane album links.


Would you like to see more blocks, llok at the left side and click on the Dear Jane album.
Zo en ga nu even kijken bij de anderen.
Fijne dag vandaag/have anice day!
groetjes van Tilly

woensdag 4 juli 2012

We zijn de afgelopen  dagen druk geweest met het dak, we moesten wachten tot het weer een aantal dagen achterelkaar droog was, valt hier op dit moment ook niet mee.

In totaal is er weer 12 meter bijgekomen, nieuwe daklatten en  pannen .We zijn nu gereed met 90 % van het dak, dus het begint op te schieten.

Alleen de kopse kant moet nog gedaan worden, maar is een beetje bewerkelijk.  Er staat nog op het dak een punt van hout, die worden in dit geboed versierd door een zinken huls met een bal erop, dus daar moeten we nog  naar gaan zoeken om die te vinden, dat wordt  de
"kroon "op het huis.


De voormalige boerderij is zeker meer dan 200 jaar oud en zoals zoveel boeren gebouwen, er wordt begonnen met een huis, daarna wordt er aangebouwd voor slaapkamers,( het gezin hiervoor had 13 kinderen) daarna weer een paardenstal aangebouwd, en een koeienstal. Ook het varken Cazimir moest een onderkomen hebben, plus nog een graanzolder extra plus kelder. Zo kom je op een gebouw uit van 30 meter lang.

We leggen de dakpannen van binnenuit met behulp van een stelling, alleen het onderste gedeelte gaat via de buitenkant.
Ben altijd onder de indruk van de constructie van het dak, alle balken zijn van eikenhout en wie weet hoe oud, maar wel erg oud.en nog in goede staat DH moet erg hard slaan om de spijkers erin te krijgen.


 En als je er over nadenkt alles vroeger met de hand opgebouwd zonder kranen, liften en laser apparatuur, heel knap.

En dankzij onze buurman kunnen alle dakpannen afgevoerd worden naar een stortplaats van de gemeente en worden hergebruikt om de gaten in de weg mee op te vullen, dus nog een goede eindbestemming voor de heeeel oude dakpannen.
En Minou heeft al die dagen de beneden verdieping in de gaten gehouden!Fijne dag vandaag en morgen waarschijnlijk weer een Dear Jane update van mij.Groetjes Tilly