dinsdag 19 juni 2012

Update Dear Jane row K


De blokken vliegen me rond de oren, het is net alsof ik de stal ruik voor de finish.
Alweer een rij af en nu nog 26 blokken te gaan en dan zijn alle vierkantjes af, en kan ik aan de punten gaan beginnen


The blocks of row K has been finished, still 26 to go and can start with the kites.


This one is the only blue one of the row.

Dit blok wordt genoemd de 7 zusters, het heeft even geduurd voordat het kwartje viel, maar alle witte blokjes op een rij zijn samen 7.  Volgens mij is dat de uitleg van het blok. Iemand die het weet mag het vertellen.


This block called 7 sisters,  I thin the 7 squares on the row  explains the title of the block. If it is not correct please explain it to me.Zo ik ga verder met rij L, wil de quilt toch graag af hebben dit jaar, hoop dat het gaat lukken.
So going further with row L, would like to finish  Dear Jane this year.Ben je benieuwd naar alle blokken, klik op het album, Would you like to see all the blocks, click on the Dear Jane album on the left side.


And you now; better finished, than perfect!.


Fijne  dag vandaag/ have a nice day!


Tilly
zondag 10 juni 2012

Update Dear Jane

Het is weer een tijdje geleden, maar hier is weer een update van mijn Dear Jane. Rij J is helemaal afgekomen, dus kan gaan starten met rij K, dus nog 3 rijen te doen en dan is het grote middenstuk af.
It is while ago, but here is an update of my Dear Jane quilt.
Row J has been finished, so can start with K, 11th row. hereafter still 2 rows to go and all the square block has been finished.Wil je alle blokjes zien van rij J, kijk dan even in het album links, would you

like to see the other blocks of row J, click on the Dear Jane album on the left side.
Fijne dag vandaag/ Have a nice day! and Minou says hello to you. Met de groetjes van Minou, die van al die blokjes ontzettend veel slaap heeft gekregen.

zondag 3 juni 2012

Weer in Frankrijk

Randonnée pédestre et VTT
organisée par le comité des fêtes.

Parcours pédestre de : 12, 15 et 18 km
Inscription de 7h45 à 8h30

Parcours Vtt de 25 et 32 km
Départ à 8h30

Dimanchhe 3 juin
place de l'église We zijn  weer een aantal dagen in ons frans huisje en mochten onze eerste gasten voor de gite verwelkomen. Gisteren was het ontzettend warm 30 graden, dus vannacht was er onweer en vanochtend weer 15 graden kouder. Echter er moest gewandeld worden vandaag, ieder jaar organiseert ons dorp een wandel- en mountainbike-tocht.  DH doet mee met de VTT tocht van 32 km door de landerijen en ondergetekende wandelt voor de 12 km.Vind dat toch weer een prestatie na een aantal jaren sukkelen na een meniscus operatie. Alleen was het ontzettend modderig, maar ontzettend leuk. geen foto toestel meegenomen, omdat het vanochtend nog regende. Het landschap is prachtig, bossen en grote landerijen vol met koolzaad en graan. En  in de brievenbus lag dit boek, de opvolger van het eerste boek met de vingerhoedjes. Er staan weer heel leuke ontwerpen in en foto's van een aantal  antieke quilts.

En een boek van Kathy Doughty, erg interessant om te lezen, en hoe om te gaan met kleuren. Er staan ook weer prachtige quilts in waaronder een soort van feathered star. wie weet komt dit nog om mijn lijstje wil ik nog eens maken te staan. En dit zijn mijn klokhuizen, ben weer een stukje gevorderd. De applecore stempel van Dorry werkt perfekt, scheelt een hoop tekenwerk, een aanrader.

Fijne zondag verder toegewenst,


groetjes Tilly