donderdag 24 mei 2012

Henrietta Whiskers finished!
Het is gelukt, de  free BOM Henriette Whiskers van  Bunny Hill (Anne Sutton) is af.
Heb er met heel veel plezier aan gewerkt en het resultaat mag er zijn.  Hij gaat mee naar het vakantiehuis in Frankrijk en mag daar in  volle glorie hangen.Finished the free BOM from Bunny Hill called Henrietta Whiskers, was so much fun to work on it.
Now it will get a place in our holliday home in France.(ps. het randje on de quilt is van de Kittens Tale, die even dienst deed als design wall.)Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tilly
maandag 21 mei 2012

summertime


Alle Dresden Plates zitten op zijn plaats, nu nog even doorquilten en is dit "tussendoortje"ook af.

Patroon is van de Laundry basket quilt.All the Dresden plates are sewn together, the design is from the Laundry Basket quilt.


Gebruikte stoffen zijn batiks van Hofman, vind het werken met batiks toch lastig, alles kreukt heel snel of ondanks gebruik van  strijkspray

Used fabrics are batiks from Hofman, used  starch spray but the fabric wrinkle very much. So thinks this is the last time used  these batiks for an project.Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tilly

zaterdag 19 mei 2012

applecore


Op verzoek, uitleg van de stempel.
De stempel heeft de vorm van de applecore en er zit standaard 1/4 inch naadbreedte aan, dus je ziet 2 lijnen lopen, de binnenste is het uiteindelijke formaat.
(na het stempelen moet je even de stempel onder het water schoonmaken, moet nog gebeuren)
Zo zien de geknipte onderdelen eruit, dus je knipt de stof af langs de buitenste rand, en de binnenste rand is de naailijn.En daarna kan  je ze aanelkaar zetten, heel simpel eigenlijk.

Vind het zelf het makkelijkst om vanuit het midden te beginnen en dan steeds aan de buitenzijden weer een stukje toe te voegen. Voordeel, je hoeft geen patroontjes over te tekenen.


Hoop dat ik eea  wat duidelijker gemaakt heb.Fijn weekend toegewenstgroetjes van Tilly


En de winnaar is...................


Ageeth Dorsman, na alle papiertjes gehusseld te hebben kwam Ageeth tevoorschijn. Van harte gefeliciteerd, als je even je adres mailt, stuur ik het patroon naar je toe.


And the winner is Ageeth,


Allemaal bedankt voor de leuke reakties. Everyone thanks for the nice comments.

Ben ondertussen aan het experimenteren met de applecore stempel.
wordt vervolgd.Meanwhile I am  working with the applecore stamp, so much fun to work with.


Will be continued.


Have a nice day / fijne dag vandaag!
Tillymaandag 14 mei 2012

Quilthoeve Naaldwijk

Afgelopen zaterdag was er het 1-jarige feest bij de De Quilthoeve  Naaldwijk. Ter gelegenheid hiervan, kwam "supergoof"langs om haar mooie quilts te showen en  er over te vertellen, en vertellen kan ze goed.

Last Saturday went to a quiltshop called theQuilthoeve
Our famous blog - quilter Supergoof  gave a show and tell of all her quilts through the years.Pockets of posies
designed by Supergoof
 Sylvias Bridal Sampler


Natuurlijk nog even in de winkel geweest, dat mag je niet missen, mooie winkel, helaas geen foto's, want het was gewoon te druk.

En dit boek is meegegaan naar huis. een prachtig boek van Brigitte Giblin, waar ook de dancing dollies in staan.


Bought in the shop this fantastic book of Birgitte Giblin.En we kregen nog een stitchery patroon van de Quilthoeve, en deze wil ik graag verloten onder mijn volgers, tot 18 mei heb je de tijd om via een reaktie aan te geven of je mee wilt doen.


This stitchery pattern is my give away for my followers.
give a reaction up to May 18.


Will announce on saturday 19th who is the winner.

Zaterdag 19 mei zal ik bekend maken wie de winnaar is geworden.Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tilly

donderdag 10 mei 2012

Summertime

 Wilde jullie even opvrolijken op deze natte donderdag met vrolijke kleuren.
Ben bezig om iets nieuws te ontdekken, de Dresden Plate. Het wordt een quilt van ongeveer 1.50 in het vierkant en er komen 13 rondjes erop.

Ieder rondje heeft 15 verschillende kleurtjes dus heb ondertussen 195 bloemblaadjes aan elkaar gezet.

De stof is een layer cake van Hofman, genaamd Lollipops.

Wanted to cheer you up on this dark thursday with lots of rain. I am busy to discover how to make a Dresden Plate. Made already 13 plates with each 15 petals.
fabric is from Hofman Batiks and called Lollipops.Zojuist alles op de ondergrond geplakt en het hart met freezer-paper vastgezet. Nu nog appliqueren.Just glued  the plate on the  square and the heart of the flower with freezer paper. Now everything need to be stitched to it.Wordt vervolgd................... Will be continued............Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tillyzondag 6 mei 2012

 Geen Dear Jane update, we zijn weer even in NL en alles ligt in het vakantiehuis, nog wat afwerkingen doen en dan heb ik rij J ook af, zal ze binnenkort tonen.

Ben wel gisteren naar Veldhoven geweest, zonder fototoestel, helaas vergeten. Maar er waren prachtige quilts te bewonderen. De kleurstellingen van de Japanse quilts zijn prachtig om te zien, en zo perfekt gemaakt geweldig.


Heb nog wel  een paar hebbedingetjes meegenomen, een applecore stempel van Quilt it en Dotty en perspex mallen voor Grandma's flower garden bij de Haan en Wagemaker. Misschien dat ik dan eens door mijn
voorraad lapjes heenkom.


Er staat voor as zaterdag nog een uitje op het programma, de trunkshow van "Supergoof" in de Quilthoeve in Naaldwijk.


Fijne dag vandaag!

Tilly

dinsdag 1 mei 2012

Camelot blok 3 en 4

Ben verder gegaan met de Camelot blokken, het blok moet nog beter gestreken worden, maar is aardig gelukt, ben erg blij met de kleuren.

This is block 3 of the Camelot Quilt, it is fun to make these blocks.


Blok 4 is het eerste blok wat ik maar met de hand gemaakt heb, vond dat toch gezien al de puntjes toch wel wat makkelijker gaan dan met de machine, je gaat anders heel snel voorbij het punt waar je moet stoppen. 

Binnenkort ga ik weer verder met blok 5, maar moet eerst nog wat blokjes afwerken van mijn Dear Jane, begint op te schieten. wordt vervolgd.


Block 4 made by hand, it was easier to do so.
Will start soon with block 5, but first have to make some blocks for the Dear Jane quilt.


 Fijne dag vandaag!
Tilly.