dinsdag 24 april 2012

Camelot

Ben ook begonnen aan de "sterren" van de Camelot quilt van Trish Harper. Ben nog even in mijn voorraad lapjes gedoken en eea gevonden. Het is weer even wat anders dan foundation piecing, maar het is wel erg fijn als alle puntjes goed kloppen. Ondertussen heb ik er 2 af en bezig aan nummer 3.


Started with the Camelot quilt, designed by Trish Harper. Found some fabric in my stash . It is something else than foundation piecing, but I am  happy that all the points match. 
Block number 2 is also finished.


De stofjes zijn oa van Morris company en Morris tapestry, de effen kleuren komen van een nieuwe serie van Northcot genaamd Stonehenge.The fabric is from Morris Company and Morris Tapestry end the solid colors are from Northcot serie Stonehenge.


De foto's bovenaan mijn blog zijn een kleine lente impressie vanuit Frankrijk, waar het nu erg nat en koud is.

The pictures above my blog are some spring pictures from France. The weather is very cold and wet.


Fijne dag vandaag!/ Have a nice day!
Tilly

donderdag 12 april 2012

Eerste quilt


Dit is mijn eerste quilt, gemaakt in 2001. Ik zag tijdens een vakantie in Frankrijk een Magic Patch en was aan het bladeren en kwam deze quilt tegen, en was direkt verkocht. Wilde al heel lang beginnen met quilten,maar nooit de tijd hiervoor gehad. Ook nooit enige les gehad, dus op aanraden van een vriending, die al veel langer patcht, naar de Border gegaan - Den Haag-. Werd uiterst vriendelijk ontvangen, en ja dan ga je allemaal fatquarters uitzoeken. Dat zijn dus deze kleuren geworden. Ieder kleurblok bestaat uit 9 kleine blokjes en met behulp van foundation zijn deze blokken gemaakt. Alle blokken aanelkaar gezet, en een rand er aan gemaakt, zelfs met een 45graden  hoek. en de 2e border bestaat uit de kleuren die ik gebruikt heb in de blokken.

Daarna is het quilten met de hand gebeurd, als ik goed kijk zijn de steken ongeveer een 1/2 cm lang, maar niet gehinderd door enige kennis hierin, met grote cirkels doorgequilt. Ben er nog steeds trots op deze eerste.Enige jaren later heb ik toch nog leren quilten bij Ted Storm.


De laatste 2 jaren volg ik on-line wat quilt lessen, en leer veel van al jullie leuke blogs en ik snuffel veel in quiltboeken.


En het quilten is een soort passie geworden, met het steeds op zoek zijn naar nieuwe technieken om uit te proberen.


En ik bezoek alle blogs nog met veel plezier en sta steeds weer verbaasd hoeveel creatieve mensen de meest prachtige werkstukken maken.


Fijne dag vandaag / Have a nice day!

Tilly

dinsdag 10 april 2012

blok 2 sweet sixteen


Het 2e blok is ook af. Het werken met de wollen stofjes is echt een feest, het rafelt niet en
je kan de steeltjes van de bloem in allerlei bochten leggen zonder te strijken. Het blok is ongeveer 40cm in het vierkant.


The 2nd block of the Sweet sixteen bom is finished. Working with the woolen fabric is really
a big joy. there are no fringes and the stems can be bend without ironing.Have a nice day!    Fijne dag vandaag!
Tilly


zaterdag 7 april 2012

donderdag 5 april 2012

Dear Jane update

Het is weer de 5e, dus tijd voor een update van Dear Jane.

En het is gelukt rij I is ook af, dus nog 4 rijen te gaan en het middenstuk is af!


Time for an update of  Dear Jane, finished the last blocks of row I, so still 4 rows to go and the great middle piece will be finished.


Moet toch nog even verder oefenen bij het appliqueren van de puntjes, het valt niet mee om die kleine stukjes netjes vast te zettenNeed still more practice to finish the very tiny appliqued points.Vind deze wel aardig gelukt.This one  came out very nicely
Fijne dag vandaag/ have a nice day
Tilly!

maandag 2 april 2012

Zo weer een bericht je van me, ben druk in de tuin geweest, en alles staat er nu in wat ik wil, dus ben helemaal blij. Er waren toch een paar planten door de kou doodgegaan, alles was namelijk pas in november aangeplant. En nu maar hopen dat alles aanslaat en gaat bloeien.

Ondertussen is het blog ge-upgraded,moet er nog even aan wennen en zal af en toe aangepast gaan worden.

Was busy in my garden the last two weeks and everything is now ready for spring, and hope everything will be blooming.Ondertussen nog even een bezoekje gebracht aan Aztec Rose en nog wat aangeschaft natuurlijk,want er is altijd wel iets leuks te vinden.

Wat leuke knoopjes van Lynette Anderson, honden, katten en kippen en een Haan.

Meanwhile paid a visit to Aztec Rose and found these loveley buttons of Lynette Anderson


And a machine applique book and some Australian magazines


en een machine apllique book van Harriet Hargreave met handige tips en 3  Australian homespun tijdschriften, (die in de aanbieding waren)En ga weer verder met blok 2 van Sweet Sixteen.

FIJNE DAG VANDAAG!

HAVE A NICE DAY!                                     TILLY