maandag 27 februari 2012

En février...............

Het kan nog net, een klein tussendoortje.

Danielle heeft een  borduurtje ontworpen met franse spreekwoorden. Volgens mij is het grof vertaald; Februari lammermaand. Ik hou me aanbevolen voor een meer correctere vertaling, mijn frans ik ook niet zo best.

It is just February so I can show this little pillowcase, designed by Danielle.  She used french proverbes into it.
 February is the time for little lambs.


Voor de maand maart heeft ze er ook een ontworpen, maar die komt later aan de beurt.


For March she has designed another one, will show you later on.


Fijne dag vandaag, Have a nice day!
Tilly

zaterdag 25 februari 2012

Huisjes

Het is niet meer zo koud, op dit moment 9 graden, maar wel een beetje mistig. Gelukkig zijn alle waterproblemen ook weer opgelost. De dweil kan weer in de kast.

It is'nt not so could anymore at this moment 9degr Celcius,but a bit foggy.
All the problems with water  has been solved. So the buckets are locked into the cupboard.

Voortvarend als we zijn, hebben we weer 6000 pannen gekocht, en toen de wegen door het departement weer in orde waren bevonden, dus geen gladheid meer, kont de grote vrachteauto alles weer leveren, gewicht plus minus 7.000 kg.

We hopen dit jaar het hele dak van het huis af te krijgen en nog een klein stukje van de gite. We hebben een electrische katrol dus gistern hebben we al 1600 pannen naar boven getakeld.

Our plan is to finish the roof of our house and a  small piece of the roof of our gite. We ordered again for the last time 6.000 tiles
Yesterday we have lifted about 1600 tiles to the top floor. So we have some to go.

Er zijn voor de maand maart nog niet zoveel huisjes afgekomen. maar wie weet gaat het allemaal nog lukken voor de 29ste.
For this month not yet finished a lot of houses, but it is not yet 29st of March.


Here a sneek peak of the houses of February.


De huisjes zijn 7 cm in het vierkant, en volgens mij zijn dit lente huisjes geworden.

The houses are 7cm. square and looks like spring houses.


Fijne dag vandaag, Have a nice day!


Tilly

woensdag 15 februari 2012

Koud

Afgelopen zondag zijn we naar ons franse adres vertrokken, perfekte dag om te reizen,maar erg koud. Hoe dichter we bij de bestemming kwamen  des te meer sneeuw lag er. In huis was het ontzettend koud, en we zijn erg blij met deze kachel, Minou in het bijzonder. Na 2 dagen en nachten stoken is alles weer aardig op temperatuur, en de sneeuw is ondertussen ook verdwenen,(komt niet door de kachel hoor lol). Het bleek zo koud te zijn geweest dat we de eerste nacht rond  5 uur de keuken en bijkeuken hebben moeten dweilen, er was een klepje van de wasmachine gesprongen, dus alles stond blank. De voorjaarsschoonmaak is dus vroeg begonnen.

Maar alles is weer opgelost en DH heeft zelfs de wasmachine weer gemaakt.


In de brievenbus lagen een paar verrassingen ,oa de 2e uitgave van Simply Vintage, wat een leuke projecten staan daar in. Ook Liezbeth van Crown Stitches heeft een aantal werkstukjes gemaakt voor het blad. En de Quiltmania was weer present.
Ook mijn blokken van de bom Sweet Sixteen zijn weer gearriveerd  heb nu 10 blokken binnen, dus daar ga ik binnenkort weer mee verder.


Groeten vanuit een niet meer zo koud Frankrijk.


Tilly

zondag 5 februari 2012

Dear Jane update
 Deze blokjes zijn ook weer af, de rij H is helemaal afgekomen en zie hierondr het resultaat.Ze zijn niet allemaal perfekt, maar ik zie het als een leerproces, verwacht als alle blokken af zijn dat ik weer een hoop geleerd heb.

Als je ze wat duidelijk wil zien, klik dan even op het album aan de linkerkant.
These blocks has been finished, row H. I have to admit that they are not all perfect, but it is a learning process. Hope at the end of all the Dear Jane blocks I will have learned so much.
Every block is an tempation.

Nog bedankt voor alle leuke reakties op mijn borduurwerk.

Nog een niet al te koude avond toegewenst!

Have a nice day!
Groetjes van Tilly


vrijdag 3 februari 2012

Hannah

Ook ik ben "gevallen"voor Hannah. Zag het borduurwerk o.a. bij  Betty
langskomen, was gefascineerd  door de sampler van een meisje uit Engeland van rond 1800. Het patroon en vele andere uitdagingen kan je zien bij Needleprint.

Het is een ideaal werkje voor op de bank in de avonduren, dus ben er voorlopig nog wel mee bezig, maar zal af en toe mijn vorderingen laten zien.
Maak  mijn uitvoering in diverse kleuren blauw.
I do love embroidery, and  found this pattern irresistable. It is a sampler of an English girl around 1800 and called Hannah.

You can see the pattern at the Needleprint and lots of other beautifull embroidery patterns. Will make mine in blue tones.
It is something to do in the evening, so it will take some time to finish, but will show so now en then my progress.


Have a nice day/ fijne dag vandaag
Tilly