vrijdag 27 januari 2012

huisjes januari / January housesGelukt, iets eerder dan verwacht, maar de maand januari is af. 31 huisjes zijn er gemaakt, de sashing is er aan de rechterzijde en bovenkant al aangezet.
Ik  maak de huisjes dmv foundation piecing.Als je goed kijkt zie je af en toe iemand voor het raam staan.Month January has been finished, made 31 little houses, measurements  square 7 centimeters.  
When you look closely, you can see at some houses someone  in the window.
 Op naar februari.  Up to February.
fijne dag vandaag /have a nice day.


TILLY

vrijdag 20 januari 2012

Hanen / roosters


De volgende top is ook afgekomen, is een design van Dawn Heese en gemaakt uit een layer cake plus stof voor de sashings. De hanen zijn met de hand geappliqueerd en met de machine doorgequilt.

 Nog een top te gaan, en kan ik weer verder met een nieuw project. Binnenkort laat ik de huisjes weer eens zien.

The next top has been finished, design is from Dawn Heese and made out of 1 layer cake plus fabric for the sashings. The roosters are appliqued by hand en quilted by machine.

One top to go to be finished and after that,can start with something new. In next postage will show  my houses.
Fijne dag vandaag/ have a nice day!
Tilly

vrijdag 13 januari 2012

Triangles

Eindelijk is deze quilt ook afgekomen. Dit was een werkstuk van de Quilt University, met als doel om  driehoekjes te maken.

De quilt is met de naaimachine gepatched en doorgequilt.

Finally finished this quilt. Made it by the Quilt University, the course was called starting from scratch. How to make triangles.
It was fun to do. Made by sewing machine.


Ben ook tussen de bedrijven door bezig met de huisjes, maar dat laat ik later wel zien als de eerste rij af is, probeer toch om 366 huisjes te gaan maken dit jaar.


Also busy with the little houses, will show you soon the first row (street), will try to finish this year all the 366 houses.


Have a nice day!/ fijne dag vandaag!
Tilly.

vrijdag 6 januari 2012

Hoe bouw ik een huisje volgens foundation methode


Op verzoek leg ik even uit hoe je een huisje inelkaar zet via de foundation methode.
Hiervoor gebruik je  een vlies of papier.

stap 1
je print het huisje uit, of je tekent met de hand het huisje, dit patroontje is in spiegelbeeld gemaakt door Jeantine. De onderdelen staan al apart die je in een keer kan naaien.

stap2:


Je knipt de onderdelen los, zo heb je een voordeur, een raam, dak en schoorsteen.Stap 3
 met foundation piecing begin je altijd met het gedeelte waar nog een stukje aan moet, dus een stukje boven het raam en onder het raam. Aan de verkeerde kant van het vlies leg je de stof voor het raampje neer met de goede kant onder, dus de verkeerde kant ligt tegen het vlies aan. Je houdt de goede kant van de tekening(waar de cijfers en de lijnen het zwartst zijn bovenop. Aan deze kant ga je stof ook aanelkaar zetten.
Stap 4
nu leg je de bovenkant van het raampje tegen de stof van het raam aan, goede kant,tegen goede kant.


stap5 nu naai je de onderkant van het raam ertegen aan.
stap 6, na het naaien ,de naad afknippen op een 1/2 cm  en omdraaien en de naad gladstrijken of even vastzetten met een speld. Nu kan je de 2 zijkanten er tegenaan zetten.

Stap7, zo naai je alle onderdelen .
Stap 8,
Nu kan je alle onderdelen aan elkaar zetten en is je huisje af.

Alleen nog een strookje van 3 cm breed rondom, met een cornerstone naar keuze.

En dan is je huisje af.

Veel plezier ermee!
donderdag 5 januari 2012

Update Dear Jane januari 2012

Ben over de helft gekomen van het middengedeelte, rij G is af, dus nog 6 rijen te gaan, wil toch wel gaan proberen om dit  gerealiseerd te hebben voor dit jaar.  G6 was een aardig lastig blokje die ik 2 keer opnieuw gedaan heb, is wel niet perfekt, maar is af.
Wil je alle blokken zien, klik dan even op het Dear Jane album aan de linkerzijde.

Row G has been finished finally, block G6 was very difficult, but succeeded. So still 6 rows to go and the middle piece of  my Dear Jane will be finished,hopefully this year.Do you like to see the other block, click on the Dear Jane album on the left side.

Zo ga nog even naar de vorderingen van mijn mede Dear Jane collega's kijken, So will look now for my other Dear Jane  collegues.
Have a nice day/Fijne dag vandaag!
Tilly

 

maandag 2 januari 2012

Het bouwen is begonnen

De bouwplaats is open, omdat mijn naaimachine nog in reparatie is, ben ik met de hand begonnen, en heb op foundation vlies de huisjes uitgeprint, 4 op een rij dankzij Jantine. Dus ik kan even vooruit. Heb met mezelf afgesproken om alleen scraps uit de kast hiervoor te gebruiken en niets te kopen, moet volgens mij wel gaan lukken (lol).

The buildingsite is open now, printed the pattern on foundation paper, 4 houses on one paper.
I will only use fabric what is in my boxes, so will not buy anything new. think I will succeed (lol).
Dit is het eerste huisje, heb de haan maar in het raampje gezet, de bindings worden donkerblauw en de cornerstones worden rood. Zal een maal per week een update geven van de huisjes, maar wilde de eerste even showen. 

This is the first house , put a little rooster in the window, the bindings will be dark blue and the cornerstones red. Think will give one weekly update of my houses adventure.But like to show off the first one.
Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tilly


zondag 1 januari 2012


Voor iedereen de beste wensen voor 2012, wens iedereen weer een creatief jaar toe en dat er vele huisjes gemaakt gaan worden.
For everyone best wishes for 2012 with lots of creativity, and perhaps many houses to be built.


Zoals gewoonlijk heb ik altijd ideeen in mijn hoofd om allerlei projecten te gaan maken, en wie weet komt er ook nog wat van terecht, maar dat weet ik in december. Laatst zat er een enveloppe in de brievenbus met een patroon wat ik wel heel graag wil gaan maken, moet denk ik eerst nog wat moed gaan verzamelen,omdat het niet zo'n gemakkelijk patroon is, het is van de Laundry basket quilt van Edyta Sitar, (ben best wel een fan van haar) het patroon heet Common Bride.
As usual I have always so much projects which I want to make, received from the postman a big enveloppe, with the newest pattern from Edyta Sitar of the Laundry basket quilt. It's a pattern for an experienced quilter,  but do'nt feel me so experienced, but it will be quite challenging to start with.

Also a book about triangles, so have to read something these days.En er zat ook nog een boek bij, met allerlei projekten met driehoekjes, erg leuk om scraps hiervoor te gebruiken.


Fijne nieuwjaarsdag toegewenst aan allen!


Tilly