vrijdag 29 juli 2011

foundation piecing - next-

Rambler block
pinwheel block
Wilde nog even de laatste blokken van de 1e les showen, heb er in totaal 6 gemaakt, de tekening van de blokken is op een vlies geprint en vandaar uit worden de stofjes erop genaaid.Les 2 start binnenkort met andere technieken, zal jullie op de hoogte houden.
snail trail
featherbone block

  These blocks  were the last of the 1st lesson , made by underpressed piecing, so soon  leson 2 will be started with new techniques.Keep you posted.
Dutchman's puzzleFijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tilly

woensdag 27 juli 2011

foundation piecing

 Weer tijd voor een berichtje, heb namelijk de Tour de France gevolgd, wat een prestatie van die mannen.
Dus is er eea aan werk blijven liggen, wat toch moet gebeuren.


 Dus heb ook nog tijd gehad voor het volgende:Geese over the Cabin, is het eerst blok wat ik gemaakt heb, ben namelijk begonnen met een cursus foundation piecing, wat het leuke hiervan is, dat de puntjes zo mooi uitkomen, daar heb ik altijd moeite mee.


So  again a short message of me, was busy watching the Tour de France, and after that, there was some home work to do.

But here I am again, busy with a new class called foundation piecing, and the first block called Geese over the Cabin. It is a very easy technique and it  make all  the geese so precisely.

next block will follow soon.

Have a nice day/ fijne dag vandaag!
Tilly

zaterdag 16 juli 2011

update birds of a feather

Het ziet er een beetje gekreukt uit, maar dit is het begin van  het zomerborduurtje van Brenda Gervais.
 Moet alleen nog de roos rechtsboven uithalen, want  ik heb me 2 draadjes verteld, dus kom ik niet precies uit, jammer maar helaas.

A bit crushed, but this is the begin of the summer mystery embroidery of Brenda Gervais, stitched with weeks dye works flos. Nice colors.
Made only a mistake with the flower right above, miscounted 2 threads, so have to change it.En nog een blokje klaar van de Life is Beautiful  quilt.
And finished another block of the LIB bom.
Fijn weekend / have a nice weekend !
Tillydinsdag 12 juli 2011

Basting


Het goede voornemen van mij is om al mijn lopende projekten een beetje af te gaan ronden, (hoop dat het ook gaat lukken) want er zijn altijd weer nieuwe projecten die ik ook leuk vind om te doen, zucht.

We hebben in onze gite een geweldig grote boerentafel,daar zaten vroeger 15 mensen aan om te eten, hebben we ons laten vertellen, en dat lukt met gemak, maar het is ook een geweldige tafel om je quilt op te dubbelen.Nu nog even nadenken of ik ze met de hand of met de machine ga quilten.

I am planning to finish  some of my projects this year, (hope it will work) because there are always new project  which I will start -sigh-
Sounds familiair?  In our gite we have a very large table, in the past a french family has eaten their meals with 15 persons at that table, and there is plenty of space. But it is also marvelous to baste your quilt on it.So basted 2 of my latest quilts and have to decide to quilt by hand or machine.


Fijne dag vandaag/ Have a nice day!
  Tilly

zondag 10 juli 2011

LIB update

Ondertussen zijn er ook weer 2 LIB blokjes afgekomen, de tekst spreekt voor zich.

De teksten zijn allemaal nadenkertjes en heel toepasselijk. , wordt vervolgd...............

Meanwhile made two new Lib blocks.
 the text is very inspiring and something to think about it.

Will be continued..............


Have a nice day/ fijne dag vandaag!
Tilly

zaterdag 9 juli 2011

Het was even wachten, maar plus minus 40 km voor de finish stonden we te wachten op de deelnemers van de tour de france. Het is een heel spektakel,er komen ontelbare auto's voorbij, onbekend wat hun doel in de rit is, maar ik ben ook geen kenner.

 Just 40 kilometers  before the finish we were waiting for the cyclists of the Tour de France.
Je staat vlak langs de route, en alles gaat heel snel voorbij.


And very quickly they are going further to the finish at Chateauroux.

Het was prachtig om dit  mee te maken, was happy to see this.Have a nice weekend/ fijn weekend toegewenst!
Tilly

dinsdag 5 juli 2011

Dear Jane update

Vandaag is het de 5e van de maand en ik laat mijn eerste update hier zien.Ben blij dat ik meedoe met de virtuele bee, dit is een stok achter de deur om deze mooie quilt ook af te maken.

De eerste was blokje C7 en de laatste is D9, ben heel actief geweest de laatste dagen.
Voor een beter zicht verwijs ik naar het foto album.
Ben begonnen met handpiecing, maar sommige stukjes zijn zo klein dat het voor mij haast niet te hanteren valt, dus heb ik voor een groot aantal blokken gekozen voor foundation paper piecing. De geappliqueerde blokken zijn voornamelijk met reverse applique methode gemaakt. Zij zijn niet allemaal even perfekt, maar vind dit ook een soort leerschool, dus ik hoop dat de laatste blokken een duidelijke verbetering zullen zien tenopzichte van nummer A1. Ik werk per rij, omdat ik de originele kleuren probeer te benaderen,en dit het prettigst vind werken.


Today is the 5th of the month, so will try to give every month an update of my Dear Jane blocks. Do'nt think that they are perfect, but is a little practice and  some puzzles how to construct them.
For better pictures, look into the DJ Album.

Have a nice day/ fijne dag vandaag!

Tillyzaterdag 2 juli 2011

LIB update

Goedemorgen,

heb op dit moment maar een nieuwe stitchery te showen. de 2 eerdere heb ik veranderd, dank zij een oplettende kijkster, en zien er nu een stuk beter uit.

Volgens mij wordt het een perfekte dag om er nog een af te maken in de tuin.

fijn weekend toegewenst!

Good morning,

At this moment just one to show, but it looks to be fine weather, so will make some more in the garden today.
  Have a nice weekend!

Tilly