dinsdag 28 juni 2011

LIB update

Heb vandaag de lay-out van mijn blog een beetje aangepast, hoop dat ht nog te lezen is, anders hoor ik het wel. Nog 2 LIB blokjes zijn gisteren afgekomen, het was 38 graden C.dus was ideaal om binnen te vertoeven. Oude franse huizen blijven binnen heerlijk koel en je kan ook perfekt 's-nachts slapen.Made some alterations on my blog-layout. Hope everyone can read it properly, otherwise pls let me know. Due to the summer-heat 38degr.C made 2 LIB blocks in the hous where it was perfectly cool.


Like the little cow, looks fun.


Was lately in the supermarket and I found this book  complete with a magazine, so I have got something to read, and to admire the beautiful projects.
In de locale Intermarche lag dit borduurboek,compleet met tijdschrift, er staan prachtige werkstukken in, voldoende om inspiratie op te doen.
En nu maar hopen dat het mee gaat vallen met het onweer vandaag!


Veel plezier vandaag/ Have fun today!


Tilly

zondag 26 juni 2011

finished!

Ben een beetje hersteld van een zomergriepje,
er is totaal geen energie om wat te doen, maar het begint weer te komen, gelukkig maar. Deze hadden jullie nog tegoed, is nu helemaal af. Naar een ontwerp van Leanne Beasly. De stitchery komt in een lijste van 30x40 cm. de randen zijn vrij breed, maar deze moeten om de achterkant van de fotolijst geslagen worden en op de hoeken vastgezet worden. Kan het nu even niet laten zien omdat ik de fotolijst niet bij de hand heb.

Finished a stitchery, designed by Leanne Beasly, now it has only to beplace in a frame of 30x40 cm's. The border is quite wide, but is necessary to place it over the backcover of the frame.

I am started to finish "old projects". so place a Life is beautiful album on my blog. Finished already 9 stitcheries, total to do 32. So will be busy for some time.

Omdat ik weer een aantal oude projekten wil gaan afmaken, heb ik ook het fotoalbum van Life is Beautiful op mijn blog geplaatst. Heb er al negen van de 32 gedaan, dus ik moet er nog een aantal maken. 


Fijne dag vandaag/ Have a nice day!


   en vergeet niet om naar de stitching lessons van Helen Stubing (LIB) te kijken , begin van de week heb ik het logo op het blog gezet, maar er verder niet op geattendeerd.
And do not forget to look at the Stiching lessons button of Helen Stubings (LIB).


Tilly


maandag 20 juni 2011

Sue Spargo

Goedemorgen,

Voor mijn ontwerpprogramma  EQ7 heb ik nieuwe software ontvangen, het zijin 16 projekten van Sue Spargo, die je zelf in het programma kan wijzigen, vergroten/verkleinen/combineren etc. Vind het kleurgebruik van Sue heel speciaal en erg mooi. Dus wie weet komt er nog eens een project a la Sue uit mijn handen.
Received for my EQ7  new software, designs made by Sue Spargo. Like the use of colors made by Sue.

  Vorig jaar heb ik een druif geplant,niet met de verwachting dat het wat zou worden, maar kijk er komen al kleine trosjes aan. .

Planted last year a grapevine, never expected that it  would grow, but look, little grapes are beneath the leaves.
En vanuit Frankrijk een bloemengroet aan iedereen! Fijne dag vandaag.

And from France a greeting with flowers for everyone. Have a nice day!

Tilly

vrijdag 17 juni 2011

Tour de France

We waren even in het dichtsbijzijnde village voor een broodnodige coiffure, en heel het stadje staat op zijn kop, de tour de France komt op 8 juli langs, ze zijn druk bezig om alles te versieren er hangen zelfs fietsen in de lantaarnpalen, en er komt een groot televisiescherm om alles goed te bekijken.
En we boffen, de tourcaravaan komt op ongeveer 800 meter langs ons huis, dus we gaan zeker even een kijkje nemen.
We were in a little village near our home to go to the hairdresser. What an exitement, the Tour de France will come to our region on July the 8th. The village is busy  with all kind of festivities. even the bicycles are hanging on to the wall of the townhall.

Ondertussen ben ik druk met het maken van Dear Jane blokjes, maar die mogen pas op 5 juli geshowd worden. Meanwhile I am busy to make some Dear Jan blocks, only  can show them on July the 5th.


Have a nice day! / fijne dag vandaag!
Tilly 
 

maandag 13 juni 2011

nieuwe aanwinsten

De postbode kwam langs en bracht me weer wat broodnodige lapjes ( had niets meer) -grapje-
Het zijn  CW-lreproductie stofjes en komen van Cynthia, 
Cynthia stopt per eind juni met haar winkel, dus als je nog voordelige reproductiestoffen nodig hebt, is dit het juiste adres.

The postman  brought envelopes with reproduction fabrics from autumnrosequilting.com , Cynthia is closing her shop at the end of this month. So if you are in need of some  19th century reproduction fabrics, this is the last possibility to buy some in this shop.

Have a nice day/ fijne dag vandaag!
Tilly
zaterdag 11 juni 2011

Sweet sixteen - begin-

Ben gisteren begonnen met het eerste blok van Sweet Sixteen, naar een ontwerp van the Laundry Basket en de stof is van Primitive Gatherings en zijn allemaal wolletjes. Eerst het patroon getekend op de ondergrond en alle onderdelen getekend en geknipt en vastgeplakt. Het festoneren kan beginnen, dat gebeurt met diverse Valdani zijde .

Started yesterday with the first blockk of the Sweet Sixteen Bom ,designed by Edyta from the Laundray Basket, the woolen fabric is from the Primitive Gatherings. First drawn the pattern on the background. and cut all the ornaments and glued. So can now start with sewing. Will use Valdani  Yarns in all kindof colors.

Mijn hulpje is de  quilt project box van Mascha, 
zo heb ik alles bij de hand.


Found a handy quilt box from her, so have everything needed by hand.

Fijne dag vandaag! Have a nice day!

Tilly


dinsdag 7 juni 2011

Handpiecing 3

We hebben weer wat drukke dagen achter de rug, familie uitgezwaaid,na een voldane vakantie. Afgelopen zondag was de jaarlijkse randonnee pedestre van ons dorp. Het is een heel evenement,waar veel aandacht en zorg aan besteed wordt. de mogelijkheid is om een uitgezette rit mt de mountainbike door het heuvellandschap te doen,afstanden 20 en 32km. DH en buurman hadden zich opgegeven voor de 32km, een hele prestatie,want je gaat door bos en door weilanden met af en toe een hoogteverschil van 100meter. De oudste deelnemer van de vtt is Jean Breton die een afstand doet van 20km, maar wel de oudste is met zijn 90 lentes.een prestatie die er mag wezen. Ikzelf heb de wandeling van 11km gelopen,waar ik erg blij mee was dat alles ondanks een swakke knie goed is verlopen. Helaas had ik geen fototoestel bij me,Na afloop kwam iedereen op het dorpsplein bijeen voor een "vin d'honeur" waar oa. Jean Breton in het zonnetje werd gezet en een presentje kreeg.Volgend jaar doen we weer mee.


Last sunday we did a walk in the country,organised by our little village, you can walk for 11/15 or 18 kilometers or do a ride with the mountainbike distance 20 or 32 kilometers.
The oldest one who did the mountainbike ride was Jean Breton age 90 years. quit remarkable.

Made a flower bouquet of silk flowers in an old milk can
for our new guests,which  will arrive at the end of this week.

Heb nog een oude melkbus voorzien van zijden bloemen in onze gite, zodat onze niewe gasten, die aan het einde van de week komen, een fleurig onthaal krijgen.En dit is het laatste handpieving project van de cursus, met veel diamanten en y-naaden. nu nog een rand eromheen en dan is de quilt klaar voor aan de muur. Kan me hierna weer eens gaan storten op mijn Dear Jane blokjes, heb het een en ander geleerd, dus ga weer verder met blokje C6-een heel lastige.

This is the last project of the class handpiecing, lots of diamond shapes  and many y-seams. Just have to make a border and then this project will be finished. So can start again with my Dear Jane blocks and will start again with C6 a very difficult one.


Fijne dag vandaag! / Have a nice day!

Tilly
 

woensdag 1 juni 2011

handpiecing

Het 2e projekt van handpiecing is het maken van ronde vormen, dit is ht resultaat geworden, er mot nog een rand aan komen, maar dat is iets voor later,loop een beetje achter op het schema, dus maar snel met project 3 beginnen.

This is the 2nd project of piecing by hand, making curves. Have to make a border,but can wait, have to start with project no.3, because I am a little behind of the class schedule.


Have a nice day/ Fijne dag vandaag!
Tilly