woensdag 30 maart 2011


Een poosje terug heb ik deze haasjes gemaakt naar een ontwerp van haar.
Het is weer tijd dat ze uit de kast komen en weer het voorjaar mogen aanschouwen.

Heb ook nog een borduurtje gemaakt, maar dat is bestemd voor een lezer van dit blog, dus daar moet ik nog even mee wachten om die te showen.

The eastern bunnies are back again, they will get a fine place in the living-room to show-off.

Received in the mail the newest book of the blackbird ladies, quite a treat.
Lots of small embroidery projects.

In de post zat ook nog het nieuwste boek van de Blackbird dames, vol met kleine borduur projekten, heerlijk om in te snuffelen en ideeen op te doen.Fijne dag vandaag/ Have a nice day
Tilly

woensdag 23 maart 2011

Borduren


Ondertussen is het borduurtje  naar een patroon van
haar
ook weer afgemaakt, het is een heel klein quiltje geworden.

Finished a little embroidery and made a very little quilt of it.

Zo is het weer een beetje lente in huis.
fijne dag vandaag/ Have a nice day!
Tilly

maandag 21 maart 2011

Borders

Het was zulk lekker weer afgelopen week, dus heb ik mijn loopschoenen weer eens aangetrokken, en het ging fantastisch, ruim 4 jaar na een meniscus operatie kan ik weer 1,5 uur lopen, nog maar 1 maal per week, maar het begin is er weer, vandaar dat er geen berichtjes kwamen,

maar de top van de cursus is af en bestaat uit 3 borders, de eerste is vrij simpel, eerst de zijkanten en daarna de bovenkant een rand van 2 inch. De 2e border is een checkerboard van 4 inch, was even puzzelen, maar is ook gelukt, en de 3e border moet met een y-naad in de hoeken, dan moet je wel heel erg lang nadenken hoe de liniaal gehouden moet worden, maar het is gelukt om een 45 graden-hoek te maken en ziehier het resultaat.

Last week there were no messages, it was beautiful weather so  was gong to walk, 4 years after a knee operation finally could walk for 1,5 hour.

But the top of the quilt has been finished, had to make 3 borders 1st one was a butted one of 2 inch, the second a checkerboard of 4 inch and the last one has been mitered.
It took a while to realise how to handle the ruler for the 45 degrees, but finally everything was ok.

So  can bat the top and going to quilt.

Have a nice day/ fijne dag vandaag!
Tilly

maandag 14 maart 2011

Lente


Kon de verleiding niet weerstaan om een klein lente borduurseltje te maken, titel van ontwerp is een primitief konijn, vind het wel leuk geworden,de patronen zijn van haar,ze heeft allerlei kleine patroontjes voor even tussendoor in de meest tere kleurtjes, een aanrader, als je van borduren houdt, om er een kijkje te nemen.


En ja, ben nu ook alweer met het volgende borduursel bezig zoals je kunt zien.,wordt vervolgd.Spring is arriving, so need to make a little spring embroidery, called primitive  rabbit.
The pattern is from her , she has all kind of little patterns, is you like embroidery, you can take a little peek at her blog. And the next embroidery is growing.

Have a nice day/ fijne dag toegewenst!

Tilly

vrijdag 11 maart 2011

Winter bargello

Dit is de laatste bargello uit de serie, vind de kleurstelling zelf niet helemaal geslaagd, maar de opzet van dit ontwerp is wel leuk, en wie weet nog eens voor herhaling vatbaar.
This bargello is the last one of the season series, the colors do'nt give a depth in the pattern, so for me a little disappointing, but try it once again with other colors.

Made a little application with birds. so they are finally ready to assemble and for quilting.

Have a nice day/ fijne dag vandaag
Tilly

woensdag 9 maart 2011

EQ7

Allemaal nog bedankt voor de leuke reakties over de =sterren=,was ook wel een kleine onderneming.

Ben ondertussen ook weer verder met de opfriscursus voor EQ7, tweede les stond in het teken van het maken van een sampler quilt, met verschillende lay-out.
Een aantal blokken zijn zelf getekend en andere komen uit de blok-bibliotheek van het programma. De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt.

In het tweede voorbeeld,staan alle blokken op een punt.
Wordt vervolgd.
Many thanks for all the reaction about my stars, was very appreciated. Started with lesson 2 of the EQ7 software program. In this lesson we had to make a sampler with blocks already drawn by me and some of the block library. We have practiced the quilt layout, with all the blocks horizontal, or on point. The possibilities are realy amazing.


Will be continued.


Fijne dag vandaag, (al is het een beetje grijs hier)

Have a nice day!

Tillymaandag 7 maart 2011

sterren

De quilttop lijkt een beetje scheef,maar is gelukkig niet zo, kon alleen geen andere foto maken. Dit is van de beginnerscursus die ik volg, en eerder al een flying geese van had laten zien.
Dit is vooral een cursus van goed afmeten en snijden en goed aanelkaar zetten. Alles is met de rotary cutter gesneden,dus geen mallen.
De meeste punten zitten goed tegenoverelkaar,dus ben er wel trots op dat deze aardig is gelukt, nu komt de volgende uitdaging een rand met een 4-patch, dus een checkerboard.Dus ben er nog even druk mee.
The quilt top  with a plainstar and a friendshipstar is ready, was quite a challenge to have the points of the stars  sewn in the right way together,the lattice match also, I am a bit proud of it,looks so simple but is not so.
Next challenge will be a cherboard border, so when the border has been finished  will show it.

Fijne dag vandaag, have a nice day!
Tilly

donderdag 3 maart 2011

blokken ontwerpen


Op mijn verdere zoektocht om meer quiltvaardigheden te krijgen, heb ik me ook opgegeven voor  een opfriscursus van het tekenprogramma Electric Quilt. Het is weer wonderbaarlijk wat je uit dat programma kan toveren, hier een paar voorbeelden van reeds ontworpen blokken. Dit is nog maar de eerste les, de bedoeling is dat er een sampler ontworpen moet worden van een aantal blokken, dus wordt vervolgd.

I am busy to omprove my quilt skils, and so I am beginning with a course from the design software Electric quilt. These are the first blocks designed and colored by me. The meaning is to design at the end a complete sampler with several blocks. It is fun to see all the possibilities of the program.
so, will be continued.


Fijne dag vandaag/ Have a nice day!

Tilly