donderdag 30 september 2010

Pompoensoep/Soupe de Potiron/Pumpkin soup

Pompoensoep                     Soupe de Potiron                                                 Pumpkin soup


Belofte maakt schuld, hier is het recept voor de pikante pompoensoep, eerlijkheid gebiedt me te vertellen dat ik het ergens op internet gevonden heb,maar ik gebruik het recept al een paar jaar met veel succes, zelfs onze franse buurman is hier fan van, heb Evelyne een potje sambal gegeven, en nu maakt ze ook pikante  pompoensoep.

Het  recept:
Nodig;
1 pompoen van ongeveer 1kg
2 uien
1 appel
2 tl. kerry poeder
een scheutje olijfolie
sap van 1 sinaasappel
2 tomaten
3 bouillonblokjes
1 liter water
zout,indien gewenst
1tl sambal
Werkwijze:
Pompoen schoonmaken, dus doormidden snijden, pitten eruit halen, schil eraf halen,pompoen in stukken snijden.Uien fruiten in de olie,pompoen,appel,bouillon,tomaten,kerrie,sinaasappelsap,sambal toevoegen. Soep laten pruttelen tot pompoen zacht is (hooguit half uur,controleren door met een vork in de pompoen te prikken anders nog even doorpruttelen) Daarna de soep met een staafmixer pureren voor een gladde soep. Eventueel nog wat room erbij voegen.


Eet Smakelijk!

Vandaag probeer ik weer verder te gaan met de cursus color companions en hoop  de volgende keer wat te laten zien.

Fijne dag allemaal!
Tilly

woensdag 29 september 2010

Hout zagen

De tijd om hout te zagen voor de winter is weer aangebroken,overal in de buurt hoor je het geluid van de kettingzaag en de tafelzaag,iedereen is zijn wintervoorraad weer aan het bijvullen. We zijn de gelukkige bezitters van flink wat hout, je zou er zelfs een kleine log-cabin van kunnen maken, en uit de boomgaard komt ook af en toe een omgevallen boom,die ook weer gebruikt wordt om het huis mee te verwarmen. 
Sinds enkele dagen zijn we de gelukkige bezitters van deze enorme zaag, je kan er stammetjes van een meter lengte in stoppen en in de gewenste lengte afzagen,en wat belangrijk is, je handen zijn engiszins afgeschermd, dus de kan op ongelukken is ook minder, en het gaat sneller dan met de kettingzaag.

Ga nu weer richting mijn moestuintje, de buurman wist me te vertellen dat de prei/poireau uit de grond kan,en ik denk dat de pompoen ook rijp is dus kan er pompoensoep gemaakt gaan worden, het recept volgt een volgende keer.


Fijne dag vandaag Tilly

zaterdag 25 september 2010

dakpannen

Afgelopen week was het hier prachtig weer en de weersvoorspelling was dat het minimaal 4 dagen droog zou zijn. Dus we zijn weer aan ons dak verder gegaan, omdat we de hoek naderde compleet met een schoorsteen, was het noodzakelijk om tegelijkertijd zowel aan de voor-als achterkant te werken.Dus 2 maal 4 meter breed dakpannen vervangen.Maar het dus gelukt, heb uitgerekend dat ik minimaal 4.000 kilo aan dakpannen door nmijn handen zijn gegaan,goed voor de conditie,alleen je vingers worden er een beetje stijf van. Deze dakpannen liggen allemaal voor 1derde overelkaar heen,dus er zijn heel veel dakpannen nodig.Maar nu hebben we even rust,want het is nu gaan regenen.Kan nu het speldenkussen verder afwerken. Fijne dag allemaal Tilly

The Versatile Blogger


Anderhalve week geleden kreeg ik van Birgitte, deze award uitgereikt, heb eerst even naar de vertaling van Versatile blogger gekeken en het betekent -veelzijdige blogger-.
Was enigszins sprakeloos dat ik na krap 2 maanden, de geboorte van dit blog- deze award uitgereikt kreeg, vindt het een beetje teveel eer, maar zie het meer als een aanmoediging om verder te gaan.
nogmaals erg bedankt Birgitte. Mag deze award alleen accepteren als ik 7 feiten over mijzelf vertel.
Dus hier komt het dan maar;
1. Ben geboren in december 1952 (oud he)  geboren en getogen in Rotterdam, en nu alweer een flink   aantal jaren wonend plus minus 35 km ten noorden van Rotterdam.


2. Ooit heel lang geleden diploma coupeuse behaald aan de fameuze Rotterdamse Snijschool,
    -weet niet of die nog bestaat.-
3. zeker al weer 35 jaar werkzaam in de financiele/administratieve branche en de laatste jaren werk ik  
via internet.
4. DH en ondergetekende waren afgelopen augustus alweer 23 jaar samen, en zijn nog steeds erg blij met elkaar.
5. Wij zijn vanaf 2002 de bezitters van een zeer oude boerderij in Frankrijk ongeveer  350 km ten zuiden van Parijs,en sinds die tijd zijn we enigszins bedreven in het renoveren van een oud gebouw, werkzaamheden die gedaan zijn vooral door DH,( ik ben zijn hulpje met weinig technisch inzicht,maar probeer altijd uit te leggen dat dit soort zaken niet van nature in de genen van een vrouw zitten (zeker niet bij mij) zal niet voor andere dames spreken.Electriciteit aansluiten/ riolering aanleggen met fosse septique/buitenmuren voegen, schilderen binnen/buiten/ etc,etc, laatste grote klus is het dak vernieuwen,waar we nog mee bezig zijn.
6. vanaf 2009 verhuren wij de gerenoveerde schapenstal aan de andere kant van de binnenplaats als gite
   met over het algemeen zeer tevreden gasten, gedurende de zomermaanden.
7.Omdat ik wat minder werk, heb ik nu weer meer tijd voor het quilten,borduren,stitchery,frutsels maken etc, en wil me vooral meer verdiepen in het maken van quilts.
Ben toch tot de 7 punten gekomen, dus bij deze heb ik aan de voorwaarden voldaan Birgitte.


Nu mag ik op mijn beurt de award doorgeven, en na anderhalve week nadenken  maak ik nu mijn keuze bekend wie als veelzijdige bloggers benoemd kunnen worden.


1. Jeannet, 
    Ik hoop dat ze deze blijk van waardering van mij wil accepteren, ze heeft allerlei leuke onderwerpen op haar blog, en weet anderen enthousiast te maken ook voor een pincushion swap (150 speldenkussens worden nu koortsachtig gemaakt),haar sociale betrokkenheid springt eruit, lees altijd met veel plezier haar blog.


2. Elisabeth
    Krijgt van mij deze blijk van waardering, omdat zij van die mooie quilts maakt in fantastische    kleuren , en ook haar familie blij maakt met haar kunststukken.


3.Simone
   Krijgt van mij deze blijk van waardering, omdat zij het borduren weer een beetje op de kaart heeft gezet en in haar atelier de meest leuke werkstukken maakt proficiat.

Dit is mijn keuze, maar er zijn nogveel meer veelzijdige bloggers in blogland, dus de 4e award is voor alle bloggers die iedere keer weer de moeite nemen om een leuk verhaal te maken.
groetjes Tilly

zaterdag 18 september 2010

My garden

Kan weer verder met de bom My Garden, de postbode bracht deel 4 van Lynn,,weer met een leuk knoopje van een schattig vogeltje, ik ga denk ik verder  met de borduur garens van het laatste blokje, dat geeft een net iets zachtere uitstraling.

Om mijn kennis weer wat uit te breiden heb ik me opgegeven voor de cursus Color Companions van de Quilt University, de eerste les is gisteren uit de computer gerold.

De cursus bestaat uit 5 lessen, ben erg nieuwsgierig hoe dit uit gaat pakken .Het is altijd moeilijk om de juiste kleuren bij elkaar te zoeken, die het ook interessant maken om naar te kijken. Het makkelijkste is altijd om de kleuren van het patroon te nemen, maar dat is wel heel eenvoudig.


 Zal jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen.

Fijn weekend allemaal!!
Tilly


(en Birgitte nog bedankt, en ben nog bezig om na te denken,wie de 4 volgende zullen zijn, kom erop terug!)

woensdag 15 september 2010

einde van de zomer

De laatste huurders van onze gite zijn vertrokken en het zomerseizoen is ten einde. Het is leuk om in de zomer gasten te mogen ontvangen, die van de rust en de natuur willen genieten,en tevreden huiswaarts gaan.
We zijn nu weer druk om het dak van onze eigen woning te renoveren,we hebben de afgelopen dagen weer 4 meter dakpannen aan de zuidzijde gelegd,het dak is in totaal 30 mtr lang, maar we zijn bijna klaar aan de zuidzijde,nog 3,5 meter te gaan, daarna gaan we de andere kant doen, ieder jaar een stukje, is goede lichaaamsbeweging voor ons beiden,alleen de kilo's vliegen er nog niet af.Tussendoor heb ik natuurlijk wel tijd voor de pincushion swap, en wil de kittens tale afmaken, ben bezig met het laatste blok.Dus hoef me niet te vervelen. groeten uit een wat kouder Frankrijk.
Tilly

vrijdag 10 september 2010

My garden blok 3

Vandaag een foto van blok 3 van de My Garden quilt,ontworpen door Lynette Anderson

Kompleet met slakkenknoopje aan de rechterkant,de rand erom heen heet de courthouse steps. Blok nummer 4 is onderweg, de bom bestaat uit 9 blokken.


Prettig weekend toegewenst!
Tilly

woensdag 8 september 2010

Stofjeskrans

Begin van de week ben ik begonnen met het verzamelen van lapjes voor de krans, en deze op maat gesneden 5 inch, had  40 lapjes nodig, deze dichtgestikt en gevuld met fiberfill, en vastgeknoopt op een strokrans van 23 cm doorsnede.

 En dit is het resultaat geworden

bestemd voor onze buurvrouw Evelyne.


Vandaag ook nog een nieuwsbrief ontvangen
 van haar, waarin ze ons kennis laat maken met Niky Farrauto, die vreselijk mooie borduurtjes maakt,o.a. geborduurde aardbeien, de moeite waard om eens te bekijken zie ook het blog van Niky


Op deze zeer sombere regenachtige dag,hebben we even iets vrolijks nodig...............
Fijne dag vandaag


                Tilly

maandag 6 september 2010

Ben er weer

Na een weekje van verven en behangen in de huiskamer, kan ik weer eens wat anders gaan doen.Gelukkig is het behang blijven hangen en het resultaat is niet onaardig al zeg ik het zelf. Ben alweer bezig met een klein borduurtje van Blackbird designs.
Gisteren zijn we nog even naar een  beurs geweest voor  ULM vliegtuigen, en werd er ook een demonstratie gegeven, het is volgens mij de grootste show in Frankrijk en wordt ieder jaar in september gehouden in Blois, hier een kleine impressie van wat er te zien is,
"luchtbromfietsen"

Ultra light vliegtuigje
Dit is een puzzelstukje, weet niet of hij standaard 5 flessen wijn achterover slaat voordat Alphonse gaat vliegen, ben er niet achter gekomen, was niemand om het aan te vragen.
Wil deze week ook nog een zakjeskrans maken volgens patroon van Bep, bestemd voor onze buurvrouw, ze heeft onlangs een slaapkamer opgeknapt en ze vindt het leuk om een krans aan de muur te hangen, de kleurkeuze was snel gemaakt, ook Evelyne is weg van de 'bepkleurtjes"
zodra de krans klaar is, zal ik hem natuurlijk showen.

fijne dag vandaag, Tilly