dinsdag 31 augustus 2010

au campagne

Het is vandaag heerlijk weer, dus heb even wat foto's gemaakt uit de omgeving, het hooi is van het land, de zonnenbloemen hangen met hun kopjes naar beneden, vol van de olie, en zowaar ook zwart-witte koeien zijn hier volop aanwezig, net als in Nederland.


Ga zodadelijk weer verder met het maken van heel veel yoyo's voor het laatste blok van de kittens tale

Fijne dag toegewenst vanuit een zonnig Frankrijk.

Tilly

maandag 30 augustus 2010

Eerste quilt

Eerste quilt 2001/2002
Ben vanaf  2001 bezig met quilten, had er door drukke werkzaamheden nooit tijd voor en wilde dit al erg graag eens uitproberen, heb toen een Magic Patch gekocht, en ja, daarin stond deze quilt die ik erg mooi vond, en is me nog steeds erg dierbaar. Ben ook nooit op cursus geweest en met vallen en opstaan wordt je steeds wijzer. Hij is doorgequilt met denk ik steken van 0,5cm groot, maar je moet eens beginnen. In de afgelopen jaren heb ik steeds wat meer vaardigheden gekregen en ik leer nog iedere dag. Heb ook niet een vast kleurenschema wat ik in mijn quilts gebruik, hou van variatie, maar de laatste tijd ben ik steeds meer gecharmeerd geraakt van reproductiestoffen, of stoffen die dezelfde uitstraling geven.

Fijne dag vandaag
 Tilly

vrijdag 27 augustus 2010

gsm verpakking

Omdat ik altijd mijn gsm kwijt ben in mijn tas, nu een hoesje gemaakt, uit het boekje van Anni Downa /Hatched and Patched. kan het niet meer zoek raken of toch?groetjes Tilly

donderdag 26 augustus 2010

snoeien

Vandaag druk geweest met het snoeien van alle rozenstruiken, het is hier zeer vruchtbare grond
en de rozen groeien tot onder de dakpannen, en dat moest even gestopt worden.De aanhangwagen was helemaal vol, gelukkig kunnen we het zelf verbranden als het weer een beetje kouder wordt en wat vochtiger, in de zomermaanden is het verboden om  dan grote vreugdevuren aan te maken, Het is ongelofelijk,maar het vuur kruipt heel snel  een richting op wat je totaal niet wil, we hebben als voorzorg altijd de tuinslang erbij liggen.Wel een leuk boekje binnengekregen van Anni Downs van Hatched and Patched, vol met leuke kleine stitcheries en  allerlei ideeen voor het opbergen van je spulletjes die altijd rondslingeren in je tas, bij mij komt dat indiedergeval altijd voor. Ben nu eerst van plan om iets te maken voor mijn gsm, die is altijd zoek, en vindt hem meestal als de ander al heeft opgehangen.

groetjes Tilly

woensdag 25 augustus 2010

Blue Bird

Vandaag is mijn  blauwe speldenkussen afgekomen, ontwerp van Blackbird Designs,heet Blue Bird, en is gemaakt op 30ct linnen,garen gentle art no.7055 Uniform Blue.
Het is me gelukt ,alleen 30ct is wel heeel erg klein.groetjes Tilly

maandag 23 augustus 2010

Kittens Tale blok 8

Dit is alweer het 8ste blok van de bom van Lynette Anderson, moest nog even de yoyo's eraan zetten, die worden heel snel en handig gemaakt met de yoyo-maker van Clover, je hoeft alleen het stukje stof tussen de 2 delen te leggen, de randjes doorrijgen,weer uit de yoyo maker halen en draadjes aanhalen,heel simpel,heel geschikt voor mij.

De lapjespoes is een echte dakhaas, ze doet het tegenwoordig wel wat kalmer aan en klimt ook niet meer zo hoog,maar bomen en daken van huizen zijn geen probleem voor haar. Ze heeft ook een voorliefde voor openhaarden, ze heeft het ooit voorelkaar gekregen om binnenin het rookkanaal naar boven te klimmen,en wilde er niet meer uit. DH op het dak geklommen en via de schoorsteen wat water naar beneden gegooid, en dat hielp, ze kwam er enigszins zwart uit en moest onder protest in bad.

Fijne dag vandaag Tilly

speldenkussens

Goedemorgen,
Vandaag even  een klein berichtje, Jeannet heeft een speldenkussen swap/pincushion swap
in het leven geroepen, klik even op de afbeelding, aan de rechterkant,dan zie je daar alle informatie staan.

Fijne dag vandaag Tilly

zaterdag 21 augustus 2010

In my garden blok 3

Gisteren bracht de  postbode weer een  enveloppe van Lynn, 
waar  blokje 3 van de In My Garden bom van Lynette Anderson in zat, dus er is weer werk aan de winkel,zodra blokje klaar is zal ik het laten zien, compleet met het slakken-knoopje

Een zonnige en vrolijke dag toegewenst!

 Tilly

vrijdag 20 augustus 2010

Hart Heart Coeur


Het geborduurde hart is ook afgekomen, eerst nog even getwijfeld hoe ik het zou verwerken, maar toch maar besloten om het op te hangen. Eerst heb ik het borduursel geappliceerd op een rode ondergrond ,daarna met  iets extra ruimte  dubbel gestikt en omgedraaid, gevuld,lintje eraan, knoopje erop en hier is het resultaat, afmeting is ongeveer 10cm.
Hier nog alleen op het borduurgaas. 

 

Zo kan ik weer een nieuw borduurtje gaan beginnen.

fijne dag toegewenst, Tilly

woensdag 18 augustus 2010

speldenkussen

 Volgens mij kan je nooit genoeg speldenkussens hebben als je met naalden werkt, dus je begrijpt het al, er was nog een  kussen in de maak bij:
Simone, dit is wel een favoriet,


Denk dat dit de volgende verslaving  wordt.


Fijne dag toegewenst !!!!  Tilly

Kittenstale blok 7

Dit is nog een heel oude foto van de dames poes, helaas hebben we van de kleinste afgelopen maand na 14 jaar afscheid moeten nemen,Sanne  was erg ziek,maar we denken nog altijd met veel liefde aan haar terug, compleet met alle "kattekwaad"
Zo vandaag ben ik zover dat ik blok 7 kan laten zien, stitchery kompleet, de pinwheels en railfence zijn eraan genaaid,en zo is er weer een blok gecreeerd.


En gaan we weer verder met blok 8.

maandag 16 augustus 2010

LIB update


Vandaag weer een update van 2 blokjes van de bom Life if Beautiful van Helen Stubings (Hugs and Kisses), ben er wel niet zo fanatiek mee bezig,maar het begint al aardig op te schieten.Het is een mix van applique en stitchery,borduurseltjes zijn gemaakt met variegated zijde van DMC. De blokjes moeten nog wel een strijkijzer zien,maar dat komt later.


Have a nice day!

vrijdag 13 augustus 2010

Handig

Ben begonnen aan een hart in kruisstreek,omdat ik het toch wat lastig vind om het patroon goed te volgen,dus  vlotter kunnen werken, heb ik een handig hulpmiddeltje gevonden
Het is een metalen plankje met een liniaal die  in het midden vergroot en magneetjes aan de zijkanten heeft. Ook zitten er magnetische stripjes bij om het patroon op zijn plaats te houden, is van fabrikant Prym. Zal vast al heel lang bestaan,maar nooit eerder gezien.

Ben al op de helft en schiet dus aardig op, gebruik DMC variegated kleur 115.


Ben alleen nog aan het bedenken of ik het hart in een quilt ga verwerken of apart zal ophangen in een lijstje.

Fijne dag toegewenst!

woensdag 11 augustus 2010

KittensTale vervolg-

Deze mand is ook goedgekeurd!

Kittenstale blok 6

Dit is alweer blok 6 wat ook weer gereed is,het blijft een leuk ontwerp van Lynette Anderson's Kitten Tale bom.

Minou was 16 jaar geleden ook een kitten met allerlei ondeugende streken, ze is nu wat rustiger geworden,maar we zouden daar ook een boek over kunnen schrijven, ze heeft een voorliefde voor mandjes, vooral te kleine mandjes en het liefst mandjes waar  wat in zit, dat wordt zonder pardon eruit gesmeten.

Posted by Picasa

dinsdag 10 augustus 2010

speldenkussen

Sinds vandaag ben ik in het bezit van een geborduurd speldenkussen,gemaakt door
Simone, die een expert is in het maken van allerlei leuke hebbedingetjes.


Kan nu weer mijn naalden terugvinden!

maandag 9 augustus 2010

Bezigheden
Nog een bedankje aan het adres van Jeannet voor het uitleggen van deze  mogelijkheid binnen picasa, erg leuk om te doen. Vandaag is het weer mooi weer en 29 graden, helaas moet ik nu maar eens de was gaan strijken.groetjes  Posted by Picasa

donderdag 5 augustus 2010

Show and tell

Dit is een van mijn eerste quilts, allemaal hexagonnen, had een heleboel lapjes van  10x10cm en die heb ik willekeurig aanelkaar gezet,dus niet gelet op kleur. alles met de hand gemaakt, en doorgequilt, de rand is  vastgezet met kleine strikjes.
Een kleurensampler, was een complete kit, ontwerp en stoffen van Jinny Beyer.
Deze quilt is naar een ontwerp van de Australische designer Bronwyn Hayes en heet Cotton Country Quilt.

Volgende keer meer.

 Bye

woensdag 4 augustus 2010

Aplique

 Omdat ik wat meer van apliqueren wilde weten, en op cursus gaan voor mij wat moeilijk is omdat ik niet altijd op hetzelfde adres verblijf, was voor mij de optie om dit schriftelijk te doen via de Quilt University in de USA een goede optie. Heb me toen ingeschreven voor de cursus Baltimore Aplique,docente
Nancy Chong, dit is heel goed bevallen en er zijn diverse handige tips gegeven. Er moesten 2 opdrachten uitgevoerd worden
1e een voorbeeld met bias tape,vogel,besjes,dus diverse vormen om te maken.

2e werkstuk was een "scherrenschnite", lijkt op wat je vroeger op de kleuterschool maakte een papieren kleedje uitgeknipt op papier wat eerst in vieren is gevouwen.

 Je legt de stof ook opelkaar met de vouwkanten aan de linker-en onderkant en knipt het patroon uit door de diverse lagen stof heen. Dan wordt de uitgeknipte stof per segment voorzichtig opengevouwen zodat niets kan verschuiven  en vastgeregen op de ondergrondstof. en dan volgt het apliqueren.
zie hier het resultaat.
Op deze wijze worden ook de Hawaiian Quilts gemaakt, en later doorgequilt dmv echoquilten. Heb dus op dit moment 2 onafgemaakte projekten, heeft iemand een suggestie wat ik er van kan maken?

Fijne dag toegewenst!

maandag 2 augustus 2010

LIB

De stoffen die ik ga gebruiken zijn ontworpen door Jo Morton en de serie heet Cinnamon and Spice. het zijn ook inderdaad een beetje de kruidenkleuren van kerrie,kaneel,etc.

zondag 1 augustus 2010

Life is Beautifull

Na weer een drukke dag om alles weer op orde te krijgen voor de nieuwe gasten van onze gite
weer even tijd om een berichtje te plaatsen.

Ook de buurman is druk bezig geweest om na het oogsten ook het stro bijelkaar te pakken en op te bergen voor de winter.

Hier ook nog een kleine update van mijn LIB-blokjes, heb er al 7 af, ze worden geborduurd met DMC variegated kleur  69

Hierbij de foto's van de stitcheries, ze zijn nog niet uitgespoeld en gestreken dus als je een kreukje ziet,dan klopt dat ook.
Hoop binnenkort weer nieuwe stitcheries te laten zien